ferma catean rotbav

Povestea noastra

Istoric

In familia noastra cresterea oilor este o traditie veche, pe care am continuat-o din generatie in generatie. In momentul de fata suntem a 5-a generatie (300 ani) care am continuat neintrerupt aceasta meserie. Dragostea pentru oi vine mai mult din partea mamei, originile ei fiind in doua neamuri mari de ciobani din Tara Barsei/Bran . In zona noastra cresterea oilor  este asociata cu producerea de branzeturi din lapte de oaie.

citeste mai mult

Ferma

La ferma fratilor Catean se produc branzeturi dupa aceeasi reteta pe care au folosit-o si stramosii lor. Branza de burduf din Tara Barsei-Brasov este atestata documentar inca din 1412.
”Procesam laptele de oaie impreuna cu o parte din laptele de vaca, la fel cum faceau si inaintasii nostri. Producem astfel 9 tipuri de branza (branza de burduf ambalata in coaja de brad, piele de oaie sau basica de porc), telemea de oaie (proaspata sau matuarat 6 luni), cas afumat (din lapte de vaca), urda dulce, cas proaspat de oaie, cascaval de oaie maturat si cascaval afumat.

citeste mai mult

Proiecte

Transhumanța pastorală este o formă de deplasare a turmelor de oi conduse de ciobani ce se realizează pe durata unui anotimp, pe anumite trasee bine stabilite, pornind de la șesuri spre pășunile de munte în perioada verii, și apoi întoarcerea acestora când se apropie toamna, pentru iernat în satele de baștină.

citeste mai mult

Contacteaza-ne

str Principala nr 137,
507067, Rotbav
Jud Brasov, Romania

0744/435574

Contacteaza-ne acum

facebook Ferma Catean Rotbav
inchide fereastra
Open menu